Twitter-Follow-us-.jpg

Meedoen is Winnen
Verslag van het VVV congres 2012

Op donderdag 27 september 2012 – Wereld Toerisme Dag – organiseerde VVV Nederland het tweejaarlijkse VVV-congres. Locatie was de wielerbaan van Omnisport in Apeldoorn. Een passende locatie voor een congres dat inzoomde op de relatie tussen sport(evenementen) en destinatiemarketing. Studiosportpresentator Toine van Peperstraten bleek een geweldige vervanger voor Tom van ’t Hek (die helaas verstek moest laten gaan) en leidde de dag in goede banen. Kees van Wijk, directeur van VVV Nederland introduceerde het thema door te stellen dat we in het sportjaar 2012 wel moéten stilstaan bij de relatie sport, evenementen en toerisme.

Terugblik op London 2012 door London & Partners
Keynote was Mark Howell, Associate Director Media & Logistics van London & Partners, de promotieorganisatie voor Londen. Hij keek terug op een hectisch 2012 met als hoogtepunt de Olympische Zomerspelen en de Paralympics. Dat het organiseren van de Olympische Spelen een enorme organisatorische en logistieke operatie is, is natuurlijk bekend. Toch waren de aanwezigen onder de indruk van de complexiteit van de organisatie en de visie die je moet hebben wil je als stad in toeristisch opzicht optimaal profiteren van een dergelijk evenement. Howell heeft met de organisatie van de Olympische Zomerspelen een aantal tropenjaren achter de rug en wist dat gevoel goed op de aanwezigen over te brengen.

Home-1.jpg

Paneldiscussie
In de aansluitende paneldiscussie gingen deskundigen in op de vraag hoe sportevenementen en toerisme elkaar kunnen versterken. Clémence Ross (directeur Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen), Frank van den Wall Bake (sportmarketingdeskundige), Hans den Oudendammer (Rotterdam Topsport) en Dirk Nijdam reageerden elk vanuit hun eigen expertise op de door Toine van peperstraten geponeerde stellingen. Het leverde een levendig debat op met vernieuwende inzichten. Slotoordeel van allen: "Sportieve evenementen brengen een gemeenschappelijk gevoel en zorgen vooral voor veel samenwerking in de stad. Het brengt mensen bij elkaar.” Samenwerking is daarbij van essentieel belang.

Home-2.jpg

FC Twente
Na de lunchpauze kwam de voorzitter van FC Twente, Joop Munsterman de maatschappelijke missie van deze voetbalclub op inspirerende wijze toelichten.

Home-3.jpg

VVV Rob de Bes Award
Als laatste onderdeel van het VVV congres werd de VVV Rob de Bes Award 2012 uitgereikt. De VVV Rob de Bes Award is dé stimuleringsaward van de VVV-sector in Nederland. De Twentse educatieboerderij Erve Broam werd door de vakkundige jury, die onder leiding stond van Karla Peijs, geroemd om de combinatie tussen de Twenste authenticiteit en de wijze waarop het verhaal van een melkveebedrijf op inspirerende en moderne wijze wordt verteld.

Home-4.jpg